Premiären för gädda 2017

Det var ett tag sedan man skrev något här, hunnit med premiären för både gädda och abborre.
(Abborre premiären får vänta lite)

Börjar med helgen som var vigd åt gäddfisket, jag och min flugfiskande vän gav oss iväg till stugan vi hade hyrt efter jobbet på fredagen för att kunna kliva upp i ottan och vara snabbt ute på havet, efter några pilsner och en bit grillat med tillhörande planerande och riggande inför dag nummer ett så trillade vi i bingen ganska snabbt.

Morgonen visade sig från sin bästa sida, med lagom mulet väder och vindar som skulle gynna oss ,även för flugfisket, gav vi oss ut strax efter solen hoppat upp på himlen.
Första timmarna gav ganska bra med fisk även om storleken saknades, bra för självförtroendet att kroka lite fisk under första passet.
Solen tittade fram runt lunch och gav oss en riktigt behaglig fortsättning på dagen, fast det blir tuffare att fiska gädda när solen gassar och vindarna avtar.

Efter en stund gick det tyvärr upp för oss att det var tävling i området, eftersom man planerar i god tid utan att forska nämnvärt i vad som händer i och omkring området man väljer så kom helt plötsligt vi på att det är tävling under lördagen.
Ja det kan man säga att vi märkte ganska fort då det kommer helt plötsligt upp 5-6st båtar där vi fiskar i lugn och ro.

Bara att lägga oss och gå över till våran plan för söndagens fiske istället, detta skulle visa sig vara helt rätt för våran del då vi var helt ensamma och inte en båt så långt vi såg.
Där började även det hugga bättre fisk ganska direkt.


En gädda på stabila 90cm med en ordentlig bredd och riktigt fet.

Det blev ett bra fiske och vi höll oss här i området under resten av lördagen, vi ångrade inte detta beslutet att stanna kvar i dessa trakter för det blev ytterligare ett gäng bra fiskar.


Även denna högg som om det vore liv å död, brutala hugg och hårda fajter var det som gav lördagen sitt lilla extra.


Skönt att inte behöva känna tävlingspressen när det är kanon väder för att stiga iland, grilla och bara njuta av solen och våren i skärgården.

När väl solen trillat ner och vi börjar känna oss nöjda med, gav vi oss i land för att ladda inför söndagens fiske, vi sa ganska snabbt att vi inte skulle ge oss ut i de området där alla bombat under lördagens tävling och låta det området vila.
Vi gav oss istället ut på lite nya områden med potential att hålla gott med fisk, visade sig åter igen att vi tänker rätt och ganska snabbt så har vi ett gott fiske.
Även om det inte var de stora damerna som vi egentligen ville hitta så var det ändå ett kul fiske, vi körde på fram till ca 14:00 för att sedan ge oss hemåt.


Söndagens största fisk mätte stadiga 93cm och smackade på ganska ordentligt och gav en ordentlig fajt som skulle räcka för att göra helgen minnesvärd.

Lyckades även med konststycket att lura upp de randiga riddarna under helgen.


En stabil abborre på 1380gr 48cm vilket är nästan exakt lika stor fisk som började 2016.


Om man ska summera helgen så är det en bra start på året med många skratt och roliga händelser (går ej in på de här) som gör suget efter dessa helger stort.


Skit fiske på er alla!


Kommentarer