Helgens fiske



Helgens fiske började med att vi åkte hemifrån på eftermiddagen för att komma upp till stugan som vi hyrt i vettig tid, och kunna förbereda lite stinger och gummi på kvällen med sällskap av en pizza å några kalla.

Väl på lördags morgonen så piper klockan vid 06 och man studsar upp ur sägen och laddar med en stadig frukost så man stod sig bra till lunchen.
När vi lagt i båten och åkt en bit för att komma fram till området som vi tänkte skulle fiskas av under dagen så slås jag av hur mycket vegetation det var jämfört med tidigare år vid samma tid.

Detta skulle visa sig försvåra fisket endel, vartannat kast satt man i skiten och fick rensa krokar, det var lite segt kan man säga..

Men vi fick upp några fiskar också under dagen inte bara bråte på kroken, inga monster denna gången men polarn fick nog fast den minsta gäddan han fått på kroken.
Får inte glömma det fina bonus hugget som visade sig vara en 600gr abborre i mycket fin kondition.

Vi nötte på hela dagen med kanon fint väder (för sol och bad) och kände oss ganska nöjda trots allt när vi träffade andra båtar som meddelade att de inte varken sett eller känt någon gädda på hela dagen.

När vi väl satt i stugan igen och filade på hur det skulle bli dag två och kikade på väder mm så skulle det inte vara några förändringar mer än en dimma som skulle ligga tjock fram till lunch, så vi började förbereda oss för att åka hemåt på söndagen.

Klockan ringde och jag kikade ut genom fönstret och där stod regnet som spön i backen, med tanke på den feber jag motat bort med alvedon mm under helgen så valde vi att dra täcket över huvudet å sova en stund till för att sedan åka hemåt.


Men nu laddar vi om å gör ett nytt försök om några veckor och hoppas på ett strålande fiske, som man vet finns där undangömt i vikarna...



Skit fiske på er alla!!








Kommentarer