Sportfish masters i Oskarshamn

Är dags att skriva av mig lite efter vårt deltagande i ett av SM-kvalen på gädda.

Vi i M.A.D fishing anmälde oss på vinst och förlust till kvalet som gick av stapeln 2/5 uppe i Figeholm norr om Oskarshamn.
Åkte upp redan på fredagen för att slippa den ohyggligt tidiga morgonen, blev en natt på hotell inkl god mat och många skratt innan det var dags att kliva ur sängarna vid 05,30 för en ordentlig frukost på hotellet.

Här poasar Daniel i våran ursnygga teamtröja.

Glada, utvilade och förväntansfulla åkte vi den lilla biten upp till Figeholm för att sjösätta och göra allt klart innan det var dags för kaptensmöte och start vid 08,00.
Allt gick enligt våran plan (vi hade ingen plan) och vi gasade på ut i skärgården, sjökortet visade mest sten överallt och mycket riktigt djupen varierade kraftigt på bara några meter när man höll sig utanför farleden.

Dröjde inte jätte länge innan första fisken högg och kom upp i båten, en vacker och brutalt pigg dam på 83cm som ställde till det bra i håven.

Martin med dagens första tillika största fisk på 83cm

Vi hamrade på i regnet som började förgylla våran morgon, trillade upp lite fisk och som vi hade hoppats på så var alla mät bara och gjorde att vi kunde tänka lite utanför lådan en stund.
Tänka var just vad vi fick göra med tanke på att ingen av oss hade tidigare fiskat i dessa trakter, många kast och inte många hugg blev en prövning för psyket hos oss.

Vi lyckades trots allt få ihop 339cm på våra fem fiskar, detta räckte till en 13de plats inte hela vägen till en guldbiljett för finalen.

De som vann var team Lusox på hela 478cm dessa två herrar lyckades även peta upp dagens längsta fisk på hela 115cm.
Hatten av för er!

En bild på alla 22 deltagande team.

Det blev tyvärr inte så många bilder under dagen mer än på fångsterna, inte så mycket att se om man säger så.
Här kommer iallafall dagens minsta mätbara fisk, mätte in på respektabla 53cm vilket är 3cm över godkänt mått.


Med denna bild var vi färdiga för dagen då det inte kom upp fler gäddor i våran båt.

Kommentarer