En helg på Oknö.

Ja nu är den över (en vecka senare) helgen på Oknö med ett gäng glada fiskare, vi var totalt fyra båtar och sju gubbar som hade planerat en fiskehelg med siktet inställt på gäddan.

Efter mycket planerande med datum och dyl så fick vi äntligen ihop en helg som passade oss alla, när äntligen fredagen kom så var allt packat i båten och bilen var full med prylar.
Två båtar hade redan på morgonen åkt upp för att fiska även fredagen, vi andra fick vackert jobba den dagen med.

Väl uppe vid stugan så var det bara att backa in våra båtar på tomten, klockan var runt åtta på kvällen och det var beckmörkt ute.
När allt var inpackat så var det dags för den obligatoriska ölen och skitpratet med alla Goa gubbar som var med, både nya och gamla ansikten så det var en bra kväll.

När väl morgonen kom så var det bara att kliva upp och göra sig iordning för en heldag på havet, kom ner till rampen och ser hur sjukt lågt vattnet var.
Där rampen tog slut var det maximalt 40cm vatten, detta bordade inte gott för dagen för samtidigt så var det nordanvind så våra förutsättningar var kanske inte de bästa.

Med samtliga båtar i sjön och alla taggade till tusen gav vi oss av mot ett område vi tyckte såg intressant ut.

Vi bestämde en plats att förenas vid ett klockslag sen gav vi oss av åt olika håll, för min del började det trögt som tusan med många följen och försiktiga hugg.

Men pang så satt dagens första för mig efter någon timmes fiske, ingen monster men otroligt skönt att känna fisk i spöt.


Ingen monster men en skön fisk att fånga.

Det fortgick ungefär likadant mitt fiske fram till lunch, mycket följen och nyp i svansen på betena.
Visade sig att de flesta av oss hade haft liknande fiske, alltså mycket gädda fast inte på kroken och upp i båten.


Lunch uppehåll innehöll grillad korv och hemlagade hamburgare, mycket behövligt att samla oss lite och ladda våra batterier för ytterligare några timmars fiske.

Lördagen gav mig inte jätte mycket fisk i båten (6st) övriga hade liknande fiske och inga storlekar att skriva hem om.

Martin lyckades dock med en fin bifångst med en Abborre på ca 700gr, kom även upp en annan Abborre på 997gr i en av de andra båtarna samma dag.

Kvällen kom och med den pizza och några öl på det, mycket skitsnack och planerande för söndagen blev det givetvis.

Vi valde att lägga våran tid på söndagen en bit iväg så vi lasta in oss i bilarna och trailade någon mil iväg, med båtarna i sjön igen var vi lika taggade som morgonen innan.
Åkte en bit tills vi tyckte det såg ut som vi ville, i med prylarna och pang det tog fem kast så var första gäddans båten.


Martin stod för denna fångsten (han sitter fast med fingrarna i gälarna därav minen) ca 75cm och allt kändes rätt.
Daniel åkte ett annat håll och lyckades på samma tid jaga upp fem stycken i båten, för övrigt har han precis fått hem sin nya båt.


Nu har vi två Catch att glida runt med.

Vi la några timmar i området och hade ganska okej fiske totalt, men vi kände av gårdagens försiktiga gäddor även här.
Många följen och nafsande resulterade i tuggade beten utan att de fastnade på kroken.

Efter lunch tyckte vi att det var ganska okej att bege sig hemåt så man fick en stund hemma att tvätta båtar och ha lite vapenvård innan det var dags för måndag.

Min största fisk för helgen blev 86cm och var ganska nöjd med tanke på förutsättningarna vi hade.



Så nu är siktet inställt på "Kalmar Pike Meet" som går av stapeln 7-8/11.

Tills dess SKITFISKE!




Kommentarer