Höstens Kalmar Pike Meet 2015

Nu är denna trevliga träff över för denna gången, den gav både skratt och nya erfarenheter.

Men vi börjar från början.
Höstens tävling var belägen i kalmarsund, där gränserna var Svartö i norr och Ölandsbron i söder.
Ett ganska stort område som har många heta områden för gäddfiske.


Vi i teamet hade varit och provfiskat några veckor tidigare på lite olika platser men vi gav oss in i ett område som är väl beprövat.

Lördagsmorgonen var det samling vid 06:30 med lite frukost och "kaptensmöte" så att alla visste vad som gällde under helgen.
När väl detta var gjort så var det bara att sätta sig i bilen och åka iväg för att kasta båten i sjön så vi kunde börja jaga stor gädda.

När vi väl kom till rampen så trodde vi att det inte skulle vara så många andra båtar där utan att vi kunde sjösätta på en gång, meeeeen där stod det sex ekipage i kö för att lägga sin båt i sjön.
Vi fick gott om tid att lasta båten med all utrustning mm så det var klart när det var vår tur att sjösätta.
Det gick väldigt smidigt trots att det var en lång kö framför oss, blir gärna smidigt när det är vant folk som trailar sina båtar större delen av året.

Väl ute så styrde vi båten upp mot vikarna vi i förväg hade valt ut som heta platser, dessa gav några timmars fiske utan något resultat.
När Daniel bytte bete och fick första gäddan var vi andra inte långt efter att byta till liknande färg, där startade lördagens fiske på riktigt.
Vi fick ganska snabbt fem mätbara fiskar (min mått 60cm) innan lunch, vi satte oss i en skyddad vik och startade grillen så vi kunde grilla lite korv och reflektera över förmiddagen och vad vi skulle lägga resterande tid av dagen för att lyckas bättra på våra cm.

Innan vi ens plockat undan så tar Martin och lägger ett kast några meter från båten och pang så sitter det en fisk över 70cm, blev lite besvärligt med tanke på att det står både en grill och stormkök med kokande vatten till kaffet men som vanligt så löste vi detta galant utan att spilla en enda droppe av det underbara kaffet. 

Förresten så har jag lovat att skriva att Martin Nilsson är bäst.. ;0)

Vårt val visade sig ge bättre fiskar under eftermiddagen.


Sen kom mörkret ganska fort och vi blev tvungna att avsluta dagens fiske och bege oss till Nyttorp för en kväll med god mat och trevligt folk.
Som vanligt så serveras det god mat, denna gången blev det burgare och pulledpork med godsaker till, ölen var väldigt lätt drucken efter en dag på havet.

Söndagsmorgonen bar av till samma område som tidigare men med helt andra förutsättningar visade det sig, vattennivån hade höjts med ca 40cm och under natten hade det blåst nästan orkan kändes det som.
SMHI hade även utfärdat en klass 2 varning för blåst i kalmarsund, kan säga att det märktes ganska tydligt att det blåste.
Men jag är väldigt imponerad av min båt som klarade av dessa vågor utan större beskymmer, vi kunde hålla runt 20 knop hela vägen upp till vikarna.

Sen började ett "pannbensfiske" utöver det vanliga kan man säga, trodde nästan att vinden hade tagit med sig alla gäddor till Polen under natten för det var svårfiskat så in i..

Och om detta inte var nog att vi inte lyckades hitta någon fisk så visade det sig ganska snabbt att batteriladdaren vi hade med oss inte funkade riktigt som den skulle, vi hade slut på batteri till elmotorn på bara någon timme.
Tur det låg ett ankare i båten så vi fick lite hjälp att stå stilla, men det var inte så enkelt att ankra heller för när vinden tog i så blev vi tre som stora segel och ryckte loss ankaret direkt och vi började driva i 2-3 knop, väldigt svårt å fiska i den farten när man är påväg in på land.

Men vi hade det inte värst, när vi åkte in för dagen så ser vi ett ekipage som blir bogserat, första tanken var soppatorsk men vi hade fel.
I deras båt hade loden mm helt plötsligt börjat bete sig underligt, pluskablen hade lossnat under transport i farleden i de höga vågorna, när de fått dit den så börjar det lukta bränt tycker de och det kommer rök ur motorkåpan, motorbrand mitt ute i farleden!
Då är det tur att man inte är ensam ute och fiskar, bra polare är svårt att vara utan.

När vi kommer tillbaka till samlingsplatsen så var det fler som hade haft oturen med sig, en kille hade förlorat ett blad av fyra på propellern så han kunde bara hålla 4 knop, inte jätte lätt under dessa förhållande.

Glada att vara tillbaka utan större problem så blev det några koppar kaffe innan alla var på plats för prisutdelning.

Våra längsta fiskar:

Martins längsta för helgen blev 82cm.

Daniels längsta för helgen blev 84cm.

Min längsta för helgen blev 100cm.

Vi lyckades att få ihop 410cm totalt på fem fiskar, detta räckte inte hela vägen fram till pallen men vi var bland de sex bästa teamen.

Det blev en mycket spännande prisutdelning då det inte skiljde speciellt mycket mellan de i topp.

Här kommer resultatet för KPM hösten 2015:

Delad 1:a
Kalmarsundsportfiske 427cm
Team Rövhål 427cm

2:a
X3mpikegear 426cm

3:a
Ampull Wolfcreek 421cm

Och sen var det även priser för längsta fisk på lördagen samt söndagen.

Lördagens längsta på hela 105cm fick Fredrik Blom.
Söndagens längsta fisk på hela 108cm Mattias Eriksson.

Vi är väldigt nöjda med tanke på att vi fick alla mätbara fiskar på lördagen och enbart två små fiskar på söndagen, till våren ska vi vara med på pallen har vi redan bestämt.

Tills dess så blir det mycket fiske på andra håll och hoppas på att bättra på våra PB.


Skit fiske på er alla där ute!




Kommentarer