Premiär 2016

Nu har man äntligen varit ute och blött ner prylarna igen efter en lång å kall vinter, har egentligen hunnit med två turer på kort tid.

Bägge gångerna hade jag med mig en polare som nyligen fastnat för gäddfiskets ädla konst (fiskar enbart fluga och har tidigare enbart riktat in sig på lax och öring mm)
Men efter att följt med ut ett par gånger hemma på sjöarna så var det äntligen dax att prova lyckan i havet efter gädda.

Det visade sig vara ett bra val, efter många timmars slit och gäddor runt 75-80cm i båten så lyckas han kroka en bättre fisk.


En fin gädda på 103cm och 6,8kg därmed så var gäddfebern ett faktum, likaså ett bra PB.

Den helgen var det ett mycket trevligt gäddfiske med ett tjugotal fiskar i båten och längden var mellan 75-85cm på de flesta.


Efter den turen så gick det en vecka med mycket längtan efter fler och större gäddor, det planerades  för ännu en fisketur efter det gröna guldet vi har i våra vatten.

Vi begav oss iväg en tidig morgon med huvudet fullt av gäddor, tyvärr så sa vädret inte direkt gädda.
Klarblå himmel och snudd på vindstilla.

Det andades inte direkt gäddfiske över denna dagen, skulle visa sig att det inte var den dagen vi hade hoppats på skulle komma.

Mycket riktigt så första fisken som kommer upp i båten är en abborre, verkligen kul med en bonusfisk i form av en abborre över kilot.


1,3kg och 47cm som föll för ett 25gr atom.

Vi lyckades även lura upp ett antal gäddor men inga monster direkt, de som högg var ursinniga och bjöd verkligen upp till fajt.
Frustrerande när man ser fiskar som följer betet och vänder så fort man börjar närma sig båten, lika många som bara varit framme och knuffat till betet.

Vad gör det när man har en fantastisk vårdag på havet med fiskespöt i handen och gott sällskap?


Skitfiske på er alla!



Kommentarer