Sommarfiske med det lilla extra.

Ja denna fisketuren var från början spontant planerad över ett berg med kräftor och några goda pilsner kvällen innan.
Det började med att jag och en polare diskuterade ett vattendrag där han haft grymt trevligt fiske på lätt utrustning efter gädda, han hade varit ute i veckan och fiskat lite avslappnat en kväll och lyckats få tolv gäddor under en kort stund på samma ankring.

Vi taggade upp varandra över detta och sa att vi skulle prova och ta med abborrespön och se om det inte gick att lura upp lite fina abborrar i samma vattendrag.

Sägas bör ju att det är ganska svårt att komma åt pga det inte går att lägga i båten och det går ej att landfiska, enda sättet att komma åt är att trycka sig under en bro (vid rätt vattennivå).
(Man får ta en liten båt och nästan ligga på rygg i båten och trycka ner båten så man kan glida under, vart ganska enkelt för oss då det var lågvatten och vi hade tyngden på rätt sida.)

Sagt och gjort så bestämde vi oss för att vi skulle prova ett snabbt kvällsfiske på någon timme bara för att känna på området. (Blev fyra timmar)
Vädret hade lovat uppehåll under hela eftermiddagen så vi bestämde en tid och begav oss mot platsen där vi skulle dra ner båten.

Tur att vi valde att ta med oss regnkläder för tusan vad det regnade, det visade sig att det slutade inte regna på hela kvällen heller.
Men har man bestämt sig för att fiska så har man, vi tog skydd för det värsta dropparna under bron för att sedan glida vidare mot platsen där vi tyckte det såg hett ut.

En parantes är att jag skulle prova mitt nya spö jag precis fått hem, ett Bft Perception jig & twitch.
Detta spöt var helt underbart att kasta med ända fram till det sa KNAK i toppen och den gick av.


Tur man hade med sig ett spö till så man inte var helt utan, surt som tusan att det skulle gå av just idag när man har facit i hand.
Men nu kunde det ju bara bli bättre, först hällregn och sen en bruten spötopp.

Vi ankrade på stället och började fiska av den ganska effektivt, blev några gäddor och ett gäng abborrar.
Sen small det till i mitt spö ordentligt, slirbromsen tjöt och spöt stod i en båge ner i vattnet, kände direkt att det inte var någon gädda.

Det var en mycket fin abborre på 1000gr och 42cm skulle det visa sig när den väl var håvad.

Den föll för en Illex Chunk Craw 3,5" i färgen green pumpkin/orange, denna färgen skulle visa sig vara ett av kvällens bästa bete.

Sen följde en stund med abborrar runt halv kilot och några gäddor till, helt plötsligt så hojtar polaren till "vilket jävla hugg!!" jo där satt det något i hans ände på linan som var i klass med min borre.

Denna vägde in på 1010gr och 43cm och härmed nytt PB för honom.
Bara att lyfta på hatten och gratulera till ett fint pb på abborre.

Denna föll för en Gunki boogi craw 3,5" i färgen cola, detta är då kvällens andra sjukt effektiva bete.

Så nu var det två pigga och glada killar som fiskade vidare trots tokregn och bruten spötopp.

Men det skulle inte sluta här, vi lyckades två gånger till med borre över kilot så totalt fick vi upp fyra stycken över kilot på under tre timmars fiske.

Här kommer de andra två:

Denna vackra fisk vägde in på 1260gr och mätte 46cm.

Denna borren vägde 1270gr och 45cm. (PB nummer två)
Lyfter på hatten ännu en gång för nytt PB.

Man kan sammanfatta denna kvällen som en svårslagen tur efter abborre och att vi kommer med all säkerhet komma tillbaks och försöka ta fler abborrar över kilot och bättra på våra personbästa.

Föresten polaren fick två PB samma kväll och samtidigt kvällens största på 1270gr, grymt stort att lyckas med detta.

Nu får man smälta detta lite och fixa iordning det nya spöt så man kan få drilla storborre på det med i framtiden.

Skit fiske på er alla där ute!!



Kommentarer