Fiskeåret 2016.

Nu är det nytt år och dags att sumera 2016 års fiske.

Under 2016 har det inte varit lika mycket fiske som tidigare år därav inte lika mycket aktivitet här på bloggen, de rundor som blivit av har däremot varit väldigt trevliga och givit fina fångster.

Är väldigt nöjd med att jag tidigt bestämde mig för att lägga lite mer energi på abborren under året, detta har givit mig många trevliga stunder och nya erfarenheter.


Men nu skall vi börja från början av året.

Året börjar med gäddfiske tillsammans med en kompis där vi lägger tiden på kusten för att jaga lite större fisk, man vill ju bättra på sitt PB.



Detta blev vårens största gädda i båten, 103cm skärgårds gädda.
Samtidigt så blev detta Johnnys nya PB.

Samma helg så lyckades jag med att peta upp årets första abborre över kilot, detta skulle visa sig inte vara den sista kilos abborren för året.

1300 gr och 47 cm klippte på ett klassiskt atom.


Efter dessa passen på vårkanten så var det ganska stilla med fisket, blev några snabba vändor på sjöarna man har hemma runt hörnet.

Många små gäddor som bjöd upp till riktigt roliga fajter på lätt utrustning.

Har även hunnit med ett par turer familjefiske, grabben fick sitt första "riktiga" fiskespö med tillhörande låda fullproppad med diverse drag.
Tilläggas bör även att han fångat sina första abborrar på egen utrustning under sommaren.


Det fick även bli en båt till som skulle användas för våra mindre vattendrag där det inte går att komma fram med lindern.
Denna båten har verkligen visat sig från sina bästa sidor, har blivit många fina fiskar och många fikastunder i den under sommaren.

En Ryds 380 med en 4 hästars motor på aktern fick det bli.

Den har fått genomgå många expeditioner fulla med skratt.

Under sommaren började jag sikta in mig på abborren mer och mer, hade tidigt lovat mig själv att detta skulle bli året då abborren fick större plats än gäddan i fisket.
Tycker att jag lyckades ganska bra, har blivit 14 stycken över kilot med topp på 1380gr 49cm.
Samtliga är fångade i vatten inte långt hemifrån, enbart en är tagen på kusten.
Året som kommer hoppas jag på mer fiske efter abborre och även lägga lite tid på kusten efter större fiskar.

Här kommer ett urval av de finare abborrarna som kommit upp under året, det har varit ett väldigt bra fiske efter abborre under året.
Satsningen har varit på stor abborre, min gräns för stor abborre är över 40cm.
Vi tappade räkningen ganska fort, som mest på samma pass så har vi tagit fyra stycken över kilot och ett antal över 700 gr som samtliga varit över 40cm.
 
 

 
 

 

 

 



Avrundning för året blev givetvis fiske efter gädda, detta resulterade inte i några monster men skönt att inte avsluta årets fiske med en bomrunda.

Detta var en utav de fiskar vi petade upp innan man hängde upp prylarna på väggen och ställde in båten för året.

Det blev som tidigare år en sväng till kusten för att jaga gröna damer, vi hyrde stuga en helg i oktober för att kunna fiska från tidig morgon till sen kväll och samtidigt kunna vara relativt utvilade.
Är värt varenda krona att slippa åka någon timme bil innan det är dags att fiska.
Den helgen fick sätta punkt för 2016 års fiske, var en mycket lyckad helg med många fiskar och roliga fajter.

Nu siktar vi in oss på 2017 och med detta året kommer förhoppningsvis nya PB upp i båtarna och nya erfarenheter, finns som vanligt många planer och idéer för vad som skall hända.



Skit fiske och på återseende!



Kommentarer